Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Tuesday, February 16

Rugaciunea celui ingrijorat

Doamne, grijile mă copleșesc și povara lor apasă greu pe umerii mei. Viitorul pare învăluit în ceață și orice încercare de a-l anticipa îmi umple sufletul de neliniști dureroase. Dar azi pun și prezentul și viitorul înaintea Ta și mă rog Ție din toată inima: eliberează-mă de povara îngrijorării și întărește-mi credința, ca prin ea să mă predau cu totul Ție.


Tu ai avut grijă de mine până acum și m-ai păzit de orice rău pierzător de suflet. Mi-ai dat cele de trebuință și m-ai mângâiat când am fost în suferință. Îmi amintesc azi învățătura lui Isus, care ne spune să nu ne îngrijorăm, căci nimic nu se întâmplă pe acest pământ fără știrea și fără voia Ta. Tu veghezi cu dragoste și milă infinită asupra tuturor.

Fă vie în inima mea această învățătură și dă-mi puterea să las totul în mâinile Tale. Înțeleg, Doamne, că numai făcând asta mă pot bucura din plin de viața pe care mi-ai dăruit-o. Îmi dau seama că numai așa voi putea să trăiesc în pace și liniște, mângâiată de credința că Tu nu mă vei părăsi niciodată și că vei avea mereu grijă de mine ca un Tată bun și iubitor.

Întorcându-mă cu gândul în trecut, văd acum din lumina prezentului de câtă suferință aș fi fost cruțată, dacă aș fi ascultat îndrumarea lui Isus de a nu mă îngrijora și de a pune totul în mâinile Tale. Știu că nu mai pot face nimic să schimb ce a fost dar aleg ca de aici înainte, începând cu această clipă să trăiesc așa cum vrei Tu - fără teamă și fără îngrijorare, câștigând fiecare bătălie a vieții prin credință. Ajută-mă să duc la bun sfârșit această hotărâre.

Știu că vor fi clipe în viața mea când voi aluneca din nou pe vechiul drum și mă voi abate de la decizia mea. În acele clipe de grea ispită, adu-mi aminte, Doamne, de tot ce ai făcut pentru mine, de dragostea și ocrotirea Ta. Adu-mi aminte că sunt un om nou în Isus și că nimic din cele vechi nu mai are putere asupra mea. Ajută-mă să-mi trăiesc viața în lumina acestui minunat adevăr și să Te slăvesc în fiecare zi prin vorbele, faptele și gândurile mele.

AMIN

3 comments:

Elena said...

Sunt foarte frumoase rugaciunile pe care le-ai postat! Felicitari pentru blog, intradevar este plin de inspiratie ce ai facut aici.Ma bucur mult ca l-am descoperit.
Sa iti ajute Dumnezeu sa mai postezi lucruri frumoase!

Eliza said...

Elena, multumesc mult pentru cuvintele de apreciere. Dumnezeu sa te binecuvanteze!

Unknown said...

Eu am nevoie multă acum de înțelepciune și de multa întărire sunt foarte îngrijorată pentru starea mamei mele.. Este bolnava de epilepsie pe baza de alcool și îmi este teama sa nu mai pățească ceva.. Încă nu îmi pot revenii din soc de când am văzut-o toată sânge în gura... Va rog ajutați-mă cu orice sfat.. Am ajuns sa iau pastile pentru atacuri de panica..