Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Tuesday, January 24

Scurtă rugăciune pentru noi înșine și pentru cei dragi nouă

Doamne, Tu cunoști pricina îngrijorărilor mele, ia-mă în palma Ta și păzește-mă. Fii cu mine în fiecare clipă și nu mă lăsa să alunec sau să mă poticnesc. Ție îți încredințez viața mea și ființa mea, sufletul meu și tot ce am. Ai grijă de ele și folosește-le după cum vrei Tu.

Ție ți-i încredințez și pe toți cei pe care îi iubesc, ocrotește-i cu mila Ta și nu-l lăsa pe niciunul dintre ei să se piardă. Iartă-ne când greșim iar atunci când rătăcim pe cărări străine, ia-ne de mână și adu-ne cu blândețe acasă.

Îndreaptă răul pe care l-am făcut și folosește rănile noastre spre zidirea și vindecarea noastră și a altora. Rămâi cu noi până la sfârșit și dă sens vieții noastre, pentru ca și noi să rămânem în Tine și să gustăm pacea și biruința deplină în Împărăția Ta.

Amin




18 comments:

Anonymous said...

Amin!frumoasa rugaciunea si foarte utila!Alina.

Anonymous said...

DESPRE POCAINTA:

-nimeni nu e atat de bun si de milos ca Domnul;dar nici El nu iarta pe cel ce nu se pocaieste(Sf.Marcu Ascetul).
-cel ce a pacatuit nu va putea scapa de rasplata decat printr-o pocainta corespunzatoare cu greseala(Sf.Marcu Ascetul.
-precum mancam,bem,graim si auzim,tot asa de firesc suntem datori sa ne pocaim(Sf.Marcu Ascetul).
-pocainta este o intoarcere de la cele din afara de fire,la cele dupa fire;de la diavol la Dumnezeu.(Sf.Ioana Damaschin).
-pocainta este o tocmeala intre om si Dumnezeu;omul da pacatul si Dumnezeu da iertarea(Sf.Ioan Hrisostom).
-pocainta este scara care ne urca de acolo de unde am cazut(Sf.Efrem Sirul).
-pocainta este o mare intelepciune(Pastorul lui Herma).
-pocainta trebuie sa se faca in cursul intregii vieti(Sf.Vasile cel Mare).
-nu vom fi pedepsiti si osanditi in veacul viitor pentru ca am pacatuit,ci fiindca,pacatuind,nu ne-am pocait si nu ne-am intors din calea cea rea la Domnul(Cuviosul Teognost.
-nu exista pacat de neiertat,in afara de pacatul nepocait(Sf.Isaac Sirul).
-marturisirea faptelor rele este inceputul faptelor bune(Fericitul Augustin).
-daca sufletul se va invinovati inaintea lui Dumnezeu,Dumnezeu il va iubi(Avva Pimen).
-daca n-ar fi pocainta,n-ar fi nici cei ce se mantuiesc(Avva Isaia Pustnicul).
-pacatul este un rau groaznic,de altfel de netagaduit.este un rau grozav pentru cel ce tine in sine pacatul,dar lesne de vindecat pentru cel ce-si scoate pacatul prin pocainta(Sf.Chiril al Ierusalimului).
SURSA:Calendar religios 2010.
Alina.

Violeta said...

Rugaciunea venita din inima deschide portile cerului. Trebuie doar sa crezi ca Dumnezeu te asculta in nevoile tale. Oricand, oriunde.

Anonymous said...

PORUNCI PRIVITOARE LA VIATA TRUPEASCA SI SUFLETEASCA A APROAPELUI:

1.da hrana celui flamand.
2.potoleste setea celui insetat.
3.imbraca-l pe cel gol.
4.ingrijeste de cel bolnav.
5.primeste si ospateaza pe cei straini.
6.cerceteaza-i pe cei din inchisori.
7.ingroapa-i pe cei morti.

8.fereste pe altul de a pacatui.
9.invata-i pe cei nestiutori.
10.da un sfat bun celui ce are nevoie de el.
11.roaga-te lui Dumnezeu pentru aproapele.
12.mangaie-i pe cei intristati.
13.sufera cu rabdare cand esti nedreptatit.
14.iarta greselile altora.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Anonymous said...

POVESTIRI CU TALC:SABIA SI COROANA.

Demult,un mare imparat a vrut sa incerce intelepciunea copilului sau,mostenitorul tronului,si a asezat pe o masa coroana si sabia lui.chemandu-si fiul,i-a cerut sa se gandeasca bine si sa aleaga ce ii este mai de folos in viata.baiatul a ales sabia.
-de ce tocmai sabia,l-a intrebat regele?
-pentru ca prin sabie-pot castiga si pastra coroana.
-asa este,fiul meu,ai facut o alegere buna.insa,tine minte:la fel este si calea pe care trebuie sa o urmeze fiecare om,fie el rege sau taran de rand:Calea Crucii,a jertfei de sine.Crucea este singura arma pe care o poti folosi in viata,in razboiul de toata vremea,razboiul cu diavolul,cu ispitele,cu neputinta si cu tine insuti.credinta inseamna lupta.tu ai sabia prin care poti cuceri si pastra coroana,insa Crucea o avem cu totii si numai prin ea putem primi si pastra Cerul in sufletele noastre.sa nu uiti asta fiul meu!
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Lavinia Dance said...

Amin.
frumoasa rugaciune, important este sa ajunga spre tinta.

Anonymous said...

DESPRE BARFIRE:

Nici o greseala nu-i mai mare ca ea-ca barfa-si nici mai usor de savarsit,spune Biserica.e pacatul care se savarseste cel mai usor.celorlalte greseli le trebuie vreme,pregatire,tovarasie si adesea taraganelile pot aduce impiedicarea lor.celui care si-a pus in gand sa ucida sau sa fure,ii trebuie o perioada de gandire ca sa puna la cale pacatul.uneori,acest interval de timp face sa-i treaca pornirea cea rea si sa renunte.ca sa barfim,nu-i nevoie nici de vreme,nici de pregatiri,nici de cheltuieli,nici de alcatuiri.numai sa vrem si de indata vointa se preface in fapta.caci limba e singura unealta care ne trebuie.Sfantul Pavel a zis:''Daca va mancati intre voi si va sfasiati unii pe altii,bagati seama sa nu va distrugeti laolalta''.defaimand pe aproapele,ati inrait pe cel ce va asculta;daca-i pacatos,numaidecat isi va afla tovaras intru pacat,daca-i un drept,trufia il va incalzi,greseala altuia ii va sta prilej de mandrie.nu e suficient sa spui:''Sunt barfitor doar cand spun lucruri neadevarate''.chiar de veti spune adevarul,vorbind de rau de altul,tot greseala este.Fariseul din Evanghelie spunea adevarul,vorbind rau de vames,dar aceasta nu-i aducea nici o acoperire.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Anonymous said...

DIN INTELEPCIUNEA PSALMILOR:

Dumnezeu este judecator drept,tare si indelung-rabdator si nu se manie in fiecare zi.

De nu va veti intoarce,sabia Sa o va luci,arcul Sau l-a incordat si l-a pregatit.

Si in el a gatit unelte de moarte;sagetile Lui pentru cei ce ard le-a lucrat.

Iata,a poftit nedreptatea,a zamislit silnicia si a nascut nelegiuirea.

Groapa a sapat si a adancit-o si va cadea in groapa pe care a facut-o.

Sa se intoarca nedreptatea lui pe capul lui si pe crestetul lui silnicia sa coboare.

Lauda-voi pe Domnul dupa dreptatea Lui si voi canta numele Domnului Celui Preainalt.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Anonymous said...

CE SPUNE SFANTA SCRIPTURA DESPRE DRAGOSTE:

''Dragostea indelung rabda.dragostea este binevoitoare,dragostea nu pizmuieste,nu se lauda,nu se trufeste.dragostea nu se poarta cu necuviinta,nu cauta ale sale,nu se aprinde de manie,nu gandeste raul.nu se bucura de nedreptate,ci se bucura de adevar.toate le sufera,toate le crede,toate le nadajduieste,toate le rabda.dragostea nu cade niciodata(...)acum raman acestea trei:credinta,nadejdea si dragostea.dar mai mare decat acestea este dragostea.'' (Corinteni 13,4-8).
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Anonymous said...

de astazi blogul tau si-a schimbat hainutele!imi place mult asa!ma binedispune,e vesela, simpla si frumoasa tema.iar acum am citit si eu cum a luat nastere acest blog minunat!foarte interesanta si putin cutremuratoare istoria blogului tau!FELICITARI!!!si eu ma gandesc sa imi creez un blog,dar nu stiu cum...
PS:sper ca nu te superi ca las comentarii in domeniul religiei,dar am un Calendar Religios foarte util,si vreau sa iti impartasesc si tie,cate ceva din CELE SFINTE!din tot ce stii,pate se mai adauga cate ceva nou!Alina.

Anonymous said...

CUM ALEGEM NASII DE CUNUNIE:

Nasii trebuie sa fie alesi dintre cei mai buni si mai evlaviosi crestini,indiferent de starea lor sociala,pentru ca ei sunt povatuitori duhovnicesti ai finilor lor si devin parintii spirituali ai noului cuplu.acestia trebuie sa cunoasca bine credinta ortodoxa,Crezul,Catehismul ortodox,Sfanta Scriptura si sa mearga regulat la biserica.de aceea nu pot fi nasi la botez si la cununie crestinii de alta religie,cei ce traiesc in concubinaj,in desfranare,cei ce nu vor sa aiba si sa creasca copii,cei betivi,divortati.

ROLUL NASILOR DE CUNUNIE:

Biserica acorda o importanta deosebita nasilor,acestia vor calauzi mirii pe calea credintei.de aceea,preotul le va inmana lumanarile aprinse.simbolic,nasii lumineaza calea mirilor.la iesirea miresei din casa,nasa ii rupe turta deasupra capului.si la intrarea in biserica,nasii au rolul lor:nasa intra impreuna cu mirele,iar dupa ce ei ajung in fata altarului va intra si mireasa,condusa de nas,care o asaza in stanga mirelui.la o saptamana dupa nunta,nasii trebuie sa raspunda chemarii preotului si sa-i aduca pe cei doi proaspeti soti inapoi in fata altarului,impreuna cu lumanarile de la slujba de cununie.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Anonymous said...

CE ESTE LOGODNA?

Logodna este slujba prin care mirii fagaduiesc unul catre altul ca se vor cununa.de obicei,se savarseste deodata cu Taina Cununiei,dar se poate face si separat.in popor,logodna este cunoscuta sub numele de ''jumatate de Cununie'',insa este ceva fals.Logodna consfintita prin slujba bisericeasca are indiscutabil putere de casatorie.in caz de desfacere a logodnei,casatoria viitoare a fiecarui logodnic este socotita ca a doua nunta.

VOALUL MIRESEI:

Voalul miresei o protejeaza pe tanara care se casatoreste de spiritele rele.acesta este pus pe cap de nasa la gatitul miresei si obligatoriu trebuie lasat la intrarea in biserica.traditia spune ca voalul o ajuta pe mireasa sa scape de deochi si de invidia anumitor persoane prezente la fericitul eveniment.aproape de sfarsitul nuntii,nasa scoate voalul de pe capul miresei si ii pune o esarfa sau un batic,simbolizand trecerea de la statutul de fata la cel de navasta.voalul miresei se pune pe capul unei fete necasatorite,de regula,pe capul celei care a prins buchetul.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Anonymous said...

PACATELE STRIGATOARE LA CER:

-uciderea savarsita cu voie.
-sodomia(impreunarea oamenilor impotriva firii)
-asuprirea saracilor,a vaduvelor si a orfanilor.
-oprirea pe nedrept a simbriei lucratorilor.

PACATE STRAINE:
Crestinul mai este raspunzator si de pacatele altuia:
-cand sfatuieste pe altul sa pacatuiasca.
-cand porunceste altuia sa pacatuiasca.
-cand se invoieste cu altul sa pacatuiasca.
-cand ajuta altuia sa pacatuiasca.
-cand lauda pe cel ce face pacatul.
-cand stie,dar tace pacatul altuia.
-cand poate,dar nu vrea sa impiedice pe altul sa faca pacatul.
SURSA:Calandar Religios 2010.
Alina.

Mariana said...

Multumesc, Alina. Aveam "hainutele" astea inainte, pe celelalte le-am pus doar de sarbatori. Acum am revenit la portul de fiecare zi. Am lasat doar fulgii de nea, ca sunt inca de sezon.

Pentru a-ti crea un blog pe Blogger, trebuie sa urmezi cativa pasi simpli, pe care-i gasesti in acest tutorial video: http://www.youtube.com/watch?v=ZMX8ywcRhwc.

Anonymous said...

am inteles,multumesc!multumesc din suflet si pentru acel tutorial!Alina.

Anonymous said...

IERURGII IN LEGATURA CU NASTEREA COPILULUI:

Dupa ce a nascut o femeie,chiar in prima zi,preotul rosteste o rugaciune de sfintire a apei,prin care cere iertarea pacatelor,schimbarea chinurilor,indepartarea tuturor rautatilor si vindecare.aceasta sfintire se numeste''molifta''.apoi se canta Troparul Nasterii Domnului si Condacul si se citesc cele trei rugaciuni,pentru iertarea pacatelor si curatirea femeii lauze de intinaciunea trupeasca,pricinuita de nastere,intrucat suntem''zamisliti in faradelegi si nascuti in pacate''.preotul cere Domnului s-o miluiasca pe mama,pe prunc,trimitandu-le ingeri luminati si stralucitori,ferindu-i de toata fermecatura si de asuprirea duhurilor rele.se citeste si rugaciunea de curatenie pentru cei care s-au atins de lauza,considerandu-se''necurati'',dupa Levitic.daca preotul face aceasta molifta acasa,stropeste cu apa sfintita pruncul,casa si pe ai casei,iar copilul este insemnat cu semnul sfintei cruci,la frunte,la gura si la inima.la opt zile dupa nastere se face rugaciunea de punere a numelui copilului,in casa parintilor.aceasta ierurgie se practica in amintirea zilei a opta cand Pruncul dumnezeiesc,nascut din Sfanta Fecioara Maria,a fost adus la templu si taiat-imprejur,punandu-i-se numele Iisus.la 40 de zile dupa nastere,pruncul este adus la biserica,unde se oficiaza botezul.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Anonymous said...

CINE ESTE EXPUS MAGIEI:

Din experienta Bisericii noastre cunoastem ca pacatosii,mai ales cei care sunt robiti patimilor trupului,sunt expusi si magiei.cu alte cuvinte,pacatele lor ii dezarmeaza complet,ei dandu-se poftelor diavolului.dar daca purtati o cruce,daca va inchinati sfintelor moaste sau daca aveti o Evanghelie acasa,magia este tinuta la distanta.fiindca Iulian Apostatul si-a facut semnul crucii,cu mainile curate,dracii care-l atacau,la porunca vrajitorului,s-au imprastiat ca fumul.dar daca savarsesti pacate capitale,cum ar fi omorul,daca iti speli mainile in sange,nu mai conteaza de cate ori iti faci semnul crucii.nu mai are nici-un efect,dracii te infrang.un pacat atat de mare te face nevrednic de paza dumnezeiasca.de aceea,daca savarsiti pacate de moarte,atunci nici moastele,nici crucea,nici Evanghelia nu vor folosi la nimic impotriva magiei.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Anonymous said...

SFANTA NONA,MAMA SFANTULUI GRIGORE,CUVANTATORUL DE DUMNEZEU

Originara din Capadocia si crescuta in credinta ortodoxa,sfanta Nona s-a casatorit cu Grigorie,magistrat din Nazianz si membru al unei secte din acea vreme.prin rabdare si rugaciune,ea a reusit sa-l converteasca pe barbatul ei la credinta ortodoxa,dupa care acesta a devenit episcop al orasului,timp de 45 de ani.din aceasta casatorie li s-au nascut trei copii:sfanta Gorgonia,sfantul Cezarie si,mai ales,sfantul Grigorie Teologul,care i-a fost daruit de Dumnezeu drept raspuns la rugaciunile ei.Sfantul Grigorie Teologul a vorbit adeseori in scrierile sale de pietatea exemplara a memei sale:intr-un trup de femeie ea avea un suflet mai barbatesc decat al celor mai bravi barbati.nu se ocupa de cele lumesti si materiale decat in masura in care acestea puteau sa fie spre inaltarea sufletului.dezinteresandu-se de farduri si toaletele femeiesti,ea nu avea decat o singura grija:sa faca mai stralucitor chipul lui Dumnezeu in sufletul sau;si nu socotea nici un fel de noblete lumeasca,decat numai aceea ca,prin credinta lucratoare prin fapte,omul cunoaste ca vine de la Dumnezeu si la Dumnezeu merge.ostenindu-si trupul cu posturi si rugaciuni de noapte,ea spunea mai tarziu copiilor ei ca ar fi voit adeseori sa se vanda pe sine si pe copiii ei ca sa dea cele de trebuinta oamenilor saraci.dupa moartea sotului ei,in 374,sfanta Nona s-a imbolnavit,dar a suferit aceasta ultima incercare dand slava lui Dumnezeu.si-a dat sufletul in mainile Domnului in timpul slujirii Sfintei Liturghii,sprijinita de Sfanta Masa a Jertfelnicului Ceresc;iar moarta fiind,ea parea ca este adancita in rugaciune.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Blogosfera CrestinaBlogarama - The Blog Directory Christianity Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryBlog Flux DirectoryPromote Your Blog