Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Tuesday, July 14

Despre milostenie sau bucuria gesturilor marunte

Ce înseamnă a fi milostiv? A hrăni pe cei flămânzi, a oferi adăpost celor fără casă, a cerceta pe cei bolnavi. A-ți întinde mâna spre cei săraci și sărmani, spre cei orbi, șchiopi și nefericiți. A da celor în nevoie. Toate acestea sunt ilustrări extraordinare ale compasiunii puse în practică. Dar ce putem face noi aici, acum, pentru a ne dovedi milostivi?

Rut sau impactul unei decizii

Istoria lui Rut e un exemplu vibrant despre felul în care o decizie poate influența nu numai viața celui care o ia și a apropiaților lui, ci chiar a unui întreg șir de generații viitoare. Atunci când văduva Naomi, copleșită de durere după moartea soțului și a fiilor ei, hotărăște să părăsească Moabul și se întoarcă în țara ei natală, Israel, cele două nurori ale sale, Orpa și Rut sunt puse în situația de a lua o decizie. Orpa ezită dar decide în cele din urmă să rămână în țara Moabului. Rut în schimb e gata să-și urmeze soacra oriunde ar merge.

Despre rabdare

Răbdarea nu e niciodată un lucru uşor. Dar probabil cel mai dificil aspect al ei este în relaţie cu cei din jurul nostru. „Iubirea îndelung rabdă”, ne spune apostolul Pavel în faimosul pasaj din 1 Corinteni. Ni se cere să iubim cu o dragoste plină de răbdare chiar și atunci când ne e greu să îndurăm suferințele pe care ni le provoacă semenii noștri.

Despre manie

Mânia e percepută în general ca un sentiment negativ, care poate să transforme un om bun într-un monstru și să ne ducă la fapte necugetate. Concluzia care ar decurge de aici e că ea trebuie întotdeauna reprimată și privită ca un păcat demn de dispreț. Biblia însă ne oferă o altă perspectivă.

Iosif din Arimateea sau A-ti invinge teama

Om cu poziție, senator, membru al consiliului și al sinedriului, Iosif din Arimateea e descris în Noul Testament ca un "om cinstit şi bun". Ni-l imaginăm ca pe un bărbat educat şi respectat, un personaj virtuos, milostiv, însetat de adevăr și dreptate. Dar pe lângă aceste calități, el a avut și o mare slăbiciune: teama. Deși ucenic al lui Isus, el a ținut multă vreme ascuns acest lucru de frica iudeilor.

Blogosfera CrestinaBlogarama - The Blog Directory Christianity Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryBlog Flux DirectoryPromote Your Blog