Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Thursday, July 16

Dumnezeu, marele programator sau de unde vine răul în lume?

Dacă Dumnezeu ar avea o secțiune de Frequently Asked Questions (întrebări puse frecvent), cum întâlnim acum pe mai toate site-urile web de pe Internet, cu siguranță că una dintre ele ar fi: „De ce există răul în lume?” Aceasta nu e numai una dintre întrebările puse cel mai des de omenire, ci și una al cărei răspuns ar putea schimba radical concepția noastră despre lume și realitate.

Despre caracter

Înainte de a discuta un concept, trebuie mai întâi să-l definim. Termenul „caracter” are două înțelesuri majore, după cum ne arată dicționarul explicativ al limbii române: unul general, definit ca „ansamblul însușirilor fundamentale psihice-morale ale unei persoane” și unul specific, care se referă la un anumit tip de personalitate, la o anumită însușire sau set de însușiri umane: „personalitate morală fermă”, „însușire morală care se manifestă prin perseverență, voință fermă și corectitudine.” Atunci când spunem „oameni de caracter”, ne referim la cel de-al doilea aspect.

Blogosfera CrestinaBlogarama - The Blog Directory Christianity Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryBlog Flux DirectoryPromote Your Blog