Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Thursday, December 22

Crăciun fericit tuturor...


...plin de dragoste, lumină, pace sufletească și binecuvântări!


9 comments:

Anonymous said...

La multi ani!exista o rugaciune pentru reusita la bac?

Anonymous said...

buna Eliza!imi place foarte mult blogul tau si ma bucur ca in ziua de astazi mai exista persoane care il iubesc pe Dumnezeu si scrie despre rugaciunile Lui!ma bucur ca exista un astfel de blog!
povestiri cu talc:LUPUL DIN NOI:intr-o seara,un batran indian ii explica nepotului sau ce lupta teribila se da in interiorul fiecarei persoane.si ii spunea asa:
-exista in fiecare dintre noi doi lupi: lupul raului.el este furia,gelozia,invidia,tristetea,aroganta,regretele,cupiditatea,vinovatia,inferioritatea,minciuna,orgoliul,superioritatea si egocentrismul.si exista lupul Binelui.el este bucuria,pacea,iubirea,speranta,linistea,modestia,bunatatea,bunavointa,generozitatea,adevarul, si compasiunea.dupa o clipa de gandire nepotelul il intreaba:
-bunicule,si care lup castiga?
la care batranul indian ii raspunde simplu:
-cel pe care il hranesti.
Alina.

Anonymous said...

CELE 7 VIRTUTI CRESTINESTI:
-smerenia
-milostenia
-curatia
-cumpatarea
-indelunga rabdare
-blandetea
-harnicia

CELE 7 PACATE DE MOARTE:
-mandria
-zgarcenia
-desfranarea
-lacomia
-mania
-zavistia si lenea
-negrijirea sufletului

Anonymous said...

am uitat sa ma semnez:Alina.

Anonymous said...

CANDELA:

cand se arde candela,in fata icoanelor,ingerul candelei,inger pazitor,care sta mereu in casa cat arde candela,sta aici in casa ta si dincolo te va intampina cand sufletul pleaca din aceasta lume materiala.abia dupa ce s-au scurs zilele in care tu ai tinut candela aprinsa la icoanele din casa ta pe Pamant,numai atunci te vei duce la locul randuit de Dumnezeu,dupa faptele tale din viata.

cand ai aprind si ai ars mereu candela la icoane,24 de ore in sir,ingerul candelei iti aduce si sadeste in gradina ta-pe care o face in Rai ca rasplata pentru mica ta jertfa pe care ai facut-o cu atentie si credinta-o floare din care s-a facut uleiul sau un pom(daca era ulei de masline)si astfel ai pregatit gradina ta din ceruri,inca fiind tu in viata pe Pamant.

daca ai aprins candela si ai plecat de acasa si intre timp candela s-a stins,ingerul care sta si vegheaza ca sa nu se intample nimic rau in casa ta,nu pleaca ci ramane in continuare pana sosesti tu.daca,vazand candela stinsa,primul lucru pe care il faci(spalandu-te mai intai pe maini)este sa aprinzi candela,ingerul nu mai pleaca;daca te iei cu alte treburi si neglijezi aprinderea candelei,ingerul pleaca mahnit si revine numai dupa ce ai aprins-o din nou.

daca ai aprins permanent candela si ai placat de acasa lasand-o aprinsa,chiar daca ti s-a randuit sfarsitul in alte imprejurari(adica se intampla cu voia lui Dumnezeu),sa mori pe drum sau in alta parte decat in casa ta si nu are cine sa-ti aprinda o lumanare,lumina candelei cu ingerul ei te insoteste pe drumul de dincolo;se socoteste deci ca ai lumina,ca nu mori in intuneric.

cand aprinzi candela sau pui uleiul care observi ca a scazut,iti pui o dorinta,te rogi si faci trei metanii;sa sti ca intotdeauna se indeplineste.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Anonymous said...

CLERICII SI CREDINCIOSII MIRENI ORTODOCSI NU AU VOIE SA SE IMPARTASEASCA IN ALTA BISERICA CRESTINA:

in legatura cu comportamentul sacramental si liturgic al ierarhilor,preotilor,diaconilor,monarhilor si credinciosilor mireni ai B.O.R. in relatie cu alte culte,pe temeiul Sfintelor canoane si al invataturii de credinta ortodoxa,Sfantul Sinod a hotarat ca nu este ingaduit nici unui ierarh,preot sau credincios mirean ortodox sa se impartaseasca euharistic in alta biserica crestina.de asemenea,nu este ingaduit nici unui cleric ortodox sa concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.cei ce nu se supun acestei hotarari pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxa si,in consecinta,vor suporta sanctiuni canonice corespunzatoare starii pe care o ocupa in biserica:depunerea din treapta sau caterisirea,in cazul clericilor,si oprirea de la impartasanie a credinciosilor mireni.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Anonymous said...

CELE SAPTE SFINTE TAINE RANDUITE DE MANTUITORUL IN BISERICA SA:

BOTEZUL-usa prin care se intra in crestinism.

UNGEREA CU SFANTUL MIR-pe care o face preotul indata dupa afundarea in apa botezului,pentru chemarea harului Sfantului Duh si intarirea spirituala a celui botezat.

POCAINTA-prin care se spala pacatele marturisite la duhovnic.

Sfanta Euharistie sau Impartasania-prin care nu unim cu Domnul,gustand trupul si sangele Sau,sub chipul painii si al vinului sfintit prin lucrarea Sfantului Duh.

PREOTIA-prin care se revarsa harul Sfantului Duh asupra celor chemati a fi pastori sufletesti ai crestinilor.

NUNTA-prin care se binecuvanteaza,sub forma cununiei,unirea sotilor si se sfinteste familia.

MASLUL-prin care se dobandeste iertarea pacatelor,vindecarea de boala si ferirea de orice rautate.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Anonymous said...

MANASTIREA COCOS:

situata la poalele dealului Cocosului,la sase kilometri de comuna Niculitel din judetul Tulcea,Manastirea Cocos este inconjurata de paduri de tei.legenda spune ca pe acest deal s-a auzit un cantat de cocos si o bataie de toaca si de aici i se trage numele.in 1841 Manastirea Cocos a intrat in evidenta Imperiului Otoman,fiind recunoscuta drept centrul spiritual al romanilor din Dobrogea.in fiecare an de 4 iunie,credinciosii vin aici sa se inchine la cei patru sfinti ale caror moaste se afla aici:Zotic,Attal,Kemasie si Filip.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Anonymous said...

POVESTIRI CU TALC:CEL MAI IMPORTANT LUCRU DIN VIATA TA!

a fost odata o femeie saraca,ea avea un copilas in brate,trecand prin fata unei pesteri,a auzit o voce misterioasa care venea din interior:
-intra si ia tot ceea ce iti doresti,dar nu uita esentialul,si sa mai tii minte un lucru:dupa ce iesi,usa se va inchide pentru totdeauna.asa ca profita de ocazie,dar nu uita ESENTIALUL!
femeia a intrat in pestera si a gasit o multime de bogatii.fascinata de aur si de bijuterii,si-apus copilul pe pamant si a inceput sa adune in sort,cu febrilitate,tot ceea ce ii iesea in cale.vocea misterioasa i-a reamintit:
-nu ai decat opt minute!
trecand cele opt minute,femeia,incarcata cu aur si pietre pretioase,a iesit alergand din pestera...si poarta s-a inchis...si-a adus aminte,apoi,ca i-a ramas in interior copilasul,dar poarta era inchisa pe vecie...
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.

Blogosfera CrestinaBlogarama - The Blog Directory Christianity Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryBlog Flux DirectoryPromote Your Blog