Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Sunday, January 22

Rugăciune pentru călăuzire

Pe buze îmi tremură gândul ca o lacrimă ce stă să cadă. Și tot ca și ea, odată trimis în lume nu se mai poate întoarce înapoi. Atâtea gânduri bat la poarta vieții... Unele sunt întrebări, altele sunt răspunsuri. Unele sunt rugăciuni, altele sunt ispite. Cum să le recunosc? Cum să știu care sunt de la Tine și care nu?

Doamne, pune Duhul Tău de strajă în inima mea, ca să nu las niciun gând străin să dospească în mine. Dă-mi înțelepciunea să tac atunci când nu am nimic de spus și să vorbesc când vrei Tu să vorbești prin mine.

Tu știi timpurile și soroacele. Ajută-mă să aleg cuvântul potrivit la timpul potrivit. Păzește-mă de gândul fără rod și de vorbirea deșartă. Luminează mintea mea, ca să iau decizia corectă și, odată luată, dă-mi puterea să o duc până la capăt.

Fii cu mine în orice zi și în orice clipă, ca să cunosc plinătatea vieții. Lucrează în mine și prin mine, ca viața mea să capete sens. Călăuzește-mi pașii pe drumul dragostei de Tine și de aproapele meu, ca să împlinesc menirea pentru care m-ai pus pe acest pământ.

Amin
2 comments:

Anonymous said...

foarte frumos Versetul!Alina.

Anonymous said...

MANASTIREA DRAGOMIRNA:

chiar daca este integrata,de cele mai multe ori,in circuitul turistic al salbei de manastiri din Nordul Moldovei,Manastirea Dragomirna este una cu totul aparte.nu seamana aproape cu nici una.nu este la fel de veche,bunaoara,precum Manastirea Bogdana ori chiar Baia.nici nu este la fel de ''multicolora''precum,de pilda,Sucevita sau Moldovita.pare o manastire''monocroma'',asa,poate,mai sobra,mai pietroasa,dar are,incontestabil,farmecul ei,care se adauga aurei religioase.Mitocul Dragomirnei este si mai indepartat de zona traditionala a manastirilor,fiind mai apropiat,parca,de tinutul Botosenilor decat de muntii in care se refugiau sihastrii ca sa dreaga cate un schit.Dragomirna este zidita pe la anul 1609.se invecineaza cu zona Dumbravenilor,a Adancatei,a Damarestilor si Patrautilor,a Granicestilor si Zvoristei.este in apropiere de albia Siretului,care curge pe la vreo zece kilometri mai spre rasarit.trei ani a durat,in prima faza,zidirea manastirei.pentru cei care o vor vizita,sfatul nostru este sa nu omita vederea dinspre lac a asezarii/manastirii,caci este o adevarata minunatie.
SURSA:Calendar Religios 2010.
Alina.