Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Tuesday, November 27

A îndrăzni


http://www.christianphotos.net/

„În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa şi cine se teme n-a fost făcut desăvârşit în dragoste.” (1 Ioan 4:18)

Într-una din emisiunile lui de la radio „Dialog întredeschis”, doctorul Cristian Andrei a făcut o afirmaţie care m-a pus pe gânduri mult timp după aceea. Nu mai ţin minte exact cuvintele lui, dar ideea era că sentimentul care ne domină şi care predomină în viaţa noastră este frica şi că ea se găseşte, într-o formă mai mult sau mai puţin evidentă, în spatele tuturor deciziilor şi acţiunilor noastre. Întotdeauna ne e frică de ceva. Frică de durere. Frică de singurătate. Frică de ridicol. Frică de bătrâneţe. Frică de sărăcie. Frică de moarte. Comform acestei teorii, suntem o specie condamnată să trăiască sub imboldul unei frici permanente, care îşi schimbă doar obiectul şi ne guvernează fiecare mişcare, fiecare act, fiecare alegere.


La polul opus e Isus, care ne cere să îndrăznim. Prin exemplul personal şi prin toate învăţăturile lui, El a pus bazele unui stil de viaţă bazat pe două verbe fundamentale aflate în relaţie: a crede şi a îndrăzni. Credinţa înseamnă „a îndrăzni”. A nu te lăsa condus de sentimentul fricii, nici chiar atunci când, judecând din afară, s-ar părea că ai toate motivele din lume s-o faci. A umbla pe ape, fără teama că ai să te îneci. Cum? Prin credinţă. A rămâne neclintit în mijlocul furtunii, fără teama că vei fi luat pe sus. Cum? Prin credinţă.

Să abordăm puţin problema statistic. În şapte locuri din Evanghelii, Isus se adresează interlocutorilor Săi cu îndemnul: „Îndrăzneşte!”, „Îndrăzniţi”.
„Şi iată că I-au adus un slăbănog, care zăcea într-un pat. Isus le-a văzut credinţa, şi a zis slăbănogului: "Îndrăzneşte, fiule! Păcatele îţi sunt iertate!"”
(Matei 9:2)

„Isus S-a întors, a văzut-o, şi i-a zis: "Îndrăzneşte, fiică! Credinţa ta te-a tămăduit." Şi s-a tămăduit femeia chiar în ceasul acela.”
(Matei 9:22)

„Isus S-a oprit, şi a zis: "Chemaţi-l!" Au chemat pe orb, şi i-au zis: "Îndrăzneşte, scoală-te, căci te cheamă."”
(Marcu 10:49)

„Isus i-a zis: "Îndrăzneşte, fiică; credinţa ta te-a mântuit, du-te în pace."”
(Luca 8:48)

„Isus le-a zis îndată: "Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi!"”
(Matei 14:27)

„pentru că toţi L-au văzut, şi s-au înspăimântat. Isus a vorbit îndată cu ei, şi le-a zis: "Îndrăzniţi, Eu sunt, nu vă temeţi!"”
(Marcu 6:50)

„V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea."”
(Ioan 16:33)

În 23 de locuri din capitolele de după Evanghelii apare cuvântul „îndrăzneală” sau „îndrăzniţi”.

Două lucruri putem învăţa din Noul Testament.
1. Iubirea adevărată izgoneşte frica
2. credinţa ne face să îndrăznim.

Două lucruri care se pot reduce de fapt la unul singur.
Prin iubire şi credinţă, ne putem învinge frica.

3 comments:

Iulia said...

wow....ce fain e articolul!!!! Chiar nu m-am gandit la asta pana acuma. Minunat...acestea sunt niste randuri care trebuiesc citite de mai multe ori pentru a fi patrunse cu adevarat...

Iulia said...

Eliza am si un blog privat unde nu pun doar teme religioase, deci articolele care le vezi aici, ci si poze cu noi, vesti despre noi etc...
http://jurnalpentruvoi.blogspot.com/

Te pup. Iulia

Anonymous said...

Dupa ce am luat "jugul lui Isus", care mi-e atat de drag, am indraznit sa fac lucruri pe care altadata nu aveam curajul sa le fac. Si de atunci mereu indraznesc...in Numele Lui Isus. Multumesc Lui ca jertfa Lui mi-a dat atatea binecuvantari. Elena