Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Saturday, December 15

Gânduri în prag de Craciun


www.christianphotos.net

Victor Hugo spunea că niciodată nu iubim şi nu ne rugăm prea mult. Dragostea şi rugăciunea sunt printre acele lucruri rare din care, oricât am da, tot mai e nevoie, dar cu cât dăm mai mult, cu atât suntem mai bogaţi.


Dacă ar exista mai multă dragoste şi rugăciune în lume, ar fi mai puţine suflete pierdute, mai puţine minţi rătăcite, mai puţine vieţi în derivă şi mai puţin absurd în existenţa umană. E chiar atât de greu să dăruim? Un singur zâmbet poate face minuni, şi totuşi uneori suntem zgârciţi şi la zâmbete.

Nu lăsa să treacă acest Crăciun fără să aduci un zâmbet pe faţa cuiva întristat. Fără să atingi mâna unui însingurat. Fără să te rogi pentru cel care şi-a pierdut speranţa. Fără să vizitezi un muribund pe patul de moarte. Fără să întinzi un colţ de pâine unui om sărman. Fără să faci o surpriză plăcută unui copil orfan. Fără să oferi un dar unui om uitat. Fără să faci o femeie să se simtă iubită. Fără să faci un bărbat să se simtă special.

Făcând chiar şi numai unul dintre aceste lucruri, vei transforma lumea într-un loc un pic mai bun şi-L vei cinsti pe Fiul lui Dumnezeu, care vine din nou în lume în chip de prunc să trăiască si să moară pentru noi, să ne mângâie şi să ne călăuzească, să ne dea un crez şi o speranţă, să ne fie Domn, prieten şi frate.

0 comments: