Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Monday, July 13

Visul preotului sau Isus mijlocitorul

Un mare preot, cunoscut pentru spiritul și dedicarea sa, a visat că a murit şi a ajuns la poarta raiului. Acolo i s-a spus că numele său nu figurează în Cartea Vieții. În cele din urmă, la insistențele sale, a fost invitat înăuntru și i s-a spus că va avea privilegiul să apară în faţa judecătorului a toate de pământ şi, dacă va trece cu bine testul ce i se va da, va putea rămâne în Împărăția cerurilor pentru totdeauna.


Ajuns înaintea tronului de slavă, și-a spus numele și i s-au pus câteva întrebări.

- Ai dus o viață dreaptă?
- Nu, a răspuns el.
- Ai fost întotdeauna bun și blând?

Din nou, el a răspuns negativ.

- I-ai iertat pe cei ce ți-au greșit?
- Nu, nici asta n-am făcut.
- Ai fost mereu cinstit?
- Mi-e teamă că nu, a răspuns el.

Cu fiecare întrebare, era tot mai clar că nu avea nicio șansă să rămână în Împărăția Cerurilor. I se mai puse o ultimă întrebare, la care fu nevoit din nou să răspundă negativ.

Cuprins de disperare, omul se pregăti să plece, când deodată tronul se lumină și un glas dulce cum nu mai auzise vreodată se făcu auzit.

- Tată, îl cunosc pe acest om. E adevărat că a fost slab din multe puncte de vedere, dar m-a susținut cât a fost pe pământ, așa că am să-l susțin și eu înaintea Ta.

Cu aceste cuvinte, preotul s-a trezit din vis.

0 comments:

Blogosfera CrestinaBlogarama - The Blog Directory Christianity Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryBlog Flux DirectoryPromote Your Blog