Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Monday, July 13

Suntem chemati sa fim facatori de pace

Acum câțiva ani, un cuplu de pensionari speriați de iminența unui război nuclear, au făcut un studiu al tuturor locurilor de pe glob, în speranța de a găsi unul în care probabilitatea unui asemenea război să fie mai scăzută. După multe investigații, s-au mutat în noua lor casă – insulele Falkland. Dar nu peste multă vreme „paradisul” lor s-a transformat într-o zonă de război între Marea Britanie și Argentina.


La fel ca ei, mulți oameni din ziua de azi tânjesc după pace. Lumea în care trăim e devastată de războaie între națiuni și ostilitate între grupuri etnice. Pacea lipsește din casele și din inimile noastre. La sfârșitul veacurilor, Isus Cristos va aduce pace pe pământ. Dar până atunci, El lucrează în alte moduri mai subtile.

Isus e făcătorul nostru de pace. El ne-a împăcat cu Tatăl și cu noi înșine și a dat celor care-L urmează o cale a păcii și a dragostei. Cât a fost pe pământ, Isus a încercat să dărâme ziduri și bariere, să ne facă să renunțăm la prejudecățile care ne țin legați, să punem iubirea în locul mândriei și umilința în locul aroganței.

Isus ne-a arătat că mândria e cauza principală a tuturor conflictelor și că fără umilință, nu există armonie. Orice mândrie ar trebui să pălească din sufletul nostru când ne gândim la prețul pe care l-a plătit Isus ca să ne facă un singur trup și o singură inimă.

Ca și creștini, e datoria noastră să urmăm exemplul lui Isus și să fim făcători de pace. Nu vom reuși să oprim războaiele și conflictele de pe glob, dar vom reuși să aducem, cu ajutorul Celui care a murit și a înviat pentru noi, un strop de pace în colțișorul de lume în care trăim.

0 comments:

Blogosfera CrestinaBlogarama - The Blog Directory Christianity Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryBlog Flux DirectoryPromote Your Blog