Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Sunday, November 1

Rugaciune pentru bolnavi

Doamne, lumina și speranța noastră, la Tine alergăm când trupul și sufletul ne doare, căci Tu ești doctorul și tămăduitorul nostru și alinătorul celor aflați în grea suferință. Tu cunoști adâncurile ființei noastre și cu un singur cuvânt poți să ne vindeci.


Îndură-Te, Doamne, de cei chinuiți de boli și neputințe, de cei ce nu-și pot trăi viața cu bucurie din pricina răului din trup ce-i roade ca un vierme zi și noapte. Cercetează-i pe fiecare în parte și din izvorul Tău nesecat de dragoste revarsă-ți asupra lor binecuvântările Tale.

Vindecă-i și alină-le suferința. Deschide-le o poartă, ca să se poată bucura de viața pe care au primit-o în dar. Arată-le cât de mare ești așa cum i-ai arătat dreptului Iov, pentru ca inima lor să tresalte de bucurie, găsindu-și un nou rost și o nouă împlinire.

Ține-i de mână în fiecare clipă a călătoriei lor iar când durerea e prea mare, poartă-i pe brațe cum își poartă un păstor oaia bolnavă. Dă-le credința care mută munții, pentru ca prin credința lor să se vindece și să se mântuiască.

Doamne, nu-i uita pe bolnavii Tăi. Adu-le în cale oamenii de care au nevoie, ca să nu fie niciodată lipsiți de sprijin în necazul lor. Învață-i să iubească și să ofere ajutor chiar și atunci când ei înșiși au nevoie de iubire și ajutor, descoperind astfel înțelepciunea și calea iubirii mai presus de fire.

Dă-le puterea să-și împlinească visele sau să-și croiască vise noi în ciuda durerii și neputinței. Ajută-i să se ridice deasupra împrejurărilor și, prin credință și tărie sufletească, cu sprijinul iubirii Tale, să iasă biruitori în lupta cu boala și suferința.

AMIN

0 comments:

Blogosfera CrestinaBlogarama - The Blog Directory Christianity Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryBlog Flux DirectoryPromote Your Blog