Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Wednesday, July 15

Lectia lui Solomon

În Vechiul Testament, Dumnezeu s-a arătat rareori oamenilor. Cu toate acestea, regele Solomon a avut o serie de confruntări directe cu El, printre care una celebră, citată și comentată adesea: cea în care Dumnezeu s-a oferit să-i împlinească o dorință.


Solomon ar fi putut cere orice: bogății, averi, sănătate, fericire, etc. Dar el a ales să ceară înțelepciune – puterea de a distinge dintre bine și rău, nu pentru a-și sluji propriile interese, ci pentru a fi la înălțimea chemării de a guverna poporul lui Dumnezeu.

Inevitabil ne punem întrebarea: câți lideri din ziua de azi ar face această alegere? Câți ar pune pe primul plan interesele celor pe care îi conduc, lăsând pe plan secundar ambițiile personale? Răspunsul poate ne-ar întrista prea mult.

La momentul adevărului, Solomon s-a dovedit a fi un adevărat conducător. El a înțeles că e de datoria lui să fie la înălțimea poziției ce i s-a încredințat și că, îndeplinindu-și misiunea cu succes, îl va onora pe Dumnezeu.

Solomon a ales să se dedice slujirii cauzei lui Dumnezeu, fiind în același timp perfect conștient că nu va reuși niciodată fără ajutorul Lui. Avem două lecții de învățat din exemplul său: lecția responsabilității și a dependenței de Dumnezeu.

În tot ceea ce facem, trebuie să ne dovedim responsabili iar atunci când o sarcină e peste puterile noastre, să-i cerem lui Dumnezeu resursele necesare de a o duce la bun sfârșit.

0 comments:

Blogosfera CrestinaBlogarama - The Blog Directory Christianity Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryBlog Flux DirectoryPromote Your Blog