Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Wednesday, September 23

Cum sa ne pastram credinta

Cei care contestă creștinismul ignoră faptul că există atâția oameni cărora el le-a dat în momentele grele o putere de nedescris, dincolo de cuvinte și de orice explicații omenești. Nimeni nu poate contesta tăria sufletească pe care credința o revarsă în sufletul omenesc, căci atunci ar trebui să conteste însăși lumea și istoria.


Argumentele celor care contestă creștinismul sunt pur logice. Ei nu iau în considerare mărturiile individuale, forța transformatoare pe care credința în Isus a avut-o și continuă s-o aibă în viața atâtor oameni. În creștinism nu sunt importante atât datele și informațiile istorice, cât trăirea creștină, experiența vie cu Isus. Și acesta e aspectul pe care dușmanii creștinismului nu vor putea să îl distrugă niciodată. El e la adăpost de orice atacuri răuvoitoare, căci e la fel de real ca realitatea însăși.

Mulți poate se întreabă: Cum să-mi păstrez credința într-o lume în care apar atâtea teorii noi, de multe ori opuse sau ostile creștinismului? Sau chiar merită să mi-o păstrez? Răspunsul nu e nici în știință, nici în istorie, nici măcar în doctrinele religioase. El se află în experiența ta personală, în drumul tău cu Isus, în mărturia inimii tale.

Să evocăm mereu în inimă și în minte mângâierea neprețuită pe care ne-a dat-o Isus, lumina pe care a revărsat-o în noi, minunile pe care le-a săvârșit în viețile noastre, trăirea autentică și profundă ce însoțește experiența noastră de creștini. În acest fel ne vom pune la adăpost de orice atacuri venite din partea celor ce vor să ne ia ce avem mai de preț fără să a ne oferi nimic în schimb.

0 comments:

Blogosfera CrestinaBlogarama - The Blog Directory Christianity Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryBlog Flux DirectoryPromote Your Blog