Versetul zilei

Rugăciunea clipei

Doamne,


Amin


Tuesday, July 14

Iosif din Arimateea sau A-ti invinge teama

Om cu poziție, senator, membru al consiliului și al sinedriului, Iosif din Arimateea e descris în Noul Testament ca un "om cinstit şi bun". Ni-l imaginăm ca pe un bărbat educat şi respectat, un personaj virtuos, milostiv, însetat de adevăr și dreptate. Dar pe lângă aceste calități, el a avut și o mare slăbiciune: teama. Deși ucenic al lui Isus, el a ținut multă vreme ascuns acest lucru de frica iudeilor.


Câți oameni din lumea de azi nu sunt ca Iosif? Buni, drepți și credincioși dar chinuiți în permanență de teamă. Ei se tem de ce vor crede și vor spune despre ei apropiații și cunoscuții, se tem să nu-și piardă poziția, prestigiul, popularitatea și prietenii. Teama ne face adesea să nu împlinim din toată inima voia lui Dumnezeu sau chiar să nu o împlinim defel.

Din exemplul lui Iosif din Arimateea mai vedem însă și că un om se poate schimba, că teama poate fi în cele din urmă depășită. Evenimentul care l-a schimbat pe Iosif a fost moartea lui Isus. Cu această dureroasă ocazie, el a reușit să-și învingă teama și, cu un devotament de nedescris, să meargă la Pilat și să ceară trupul lui Isus. Gestul lui a fost unul de mare curaj.

Iosif a ales să-și asume un mare risc, fiind conștient în tot acest timp că îl puteau aștepta consecințe drastice. Drumul cu Dumnezeu nu e întotdeauna ușor și adesea împlinirea voii Lui implică riscuri. Dar, la fel ca și Iosif, trebuie să lăsăm orice temeri la picioarele crucii lui Isus și să ne dăruim din toată inima scopului pe care-l are Dumnezeu pentru viața noastră.

0 comments:

Blogosfera CrestinaBlogarama - The Blog Directory Christianity Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryBlog Flux DirectoryPromote Your Blog